Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łosoś zapiekany pod pieczarką

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

łosoś filet 1
pieczarki 6
cebula 1/2 małej
przyprawa uniwersalna naturalna
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
mozzarella 2 łyżki startej

Przepis i sposób przygotowania na: Łosoś zapiekany pod pieczarką

Kroki postępowania

1
Z łososia usuwamy skórę i kroimy na mniejsze kawałki. Nacieramy przyprawą uniwersalną i układamy w naczyniu żaroodpornym.
Krok 1 - Łosoś zapiekany pod pieczarką foto
2
Na patelni podsmażamy pieczarki z cebulką. Doprawiamy solą i pieprzem.
Krok 2 - Łosoś zapiekany pod pieczarką foto
3
Na kawałkach łososia układamy pieczarki z cebulką, a następnie posypujemy startą mozzarellą. Zapiekamy w 180st (termoobieg) przez 30 minut.
Krok 3 - Łosoś zapiekany pod pieczarką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Patriszja
Patriszja 14.04.2014 13:58
Kocham łososia! Kocham pieczarki! Mocarella też niczego sobie więc Na wynos x2 prosze! ;P

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak