Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łosoś zapiekany na kuskusie

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kuskus 1 szklanka
papryka czerwona 1/2 szt
Kucharek przyprawa uniwersalna
por 1/4 szt
-przyprawa pomidory z czarnusz
olej rzepakowy
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Łosoś zapiekany na kuskusie

Filet łososia myjemy osuszamy i posypujemy solem i przyprawą pomidorową . Kuskus mieszamy z odrobiną przyprawy uniwersalnej i zalewamy wrzątkiem ok 1 cm nad poziom kaszy .Odstawiamy . Gdy kasza napęcznieje mieszamy ja z odrobina oleju lub masła.
Kaszę rozkładamy na dnie naczynia do zapiekania. Na wierzch układamy filet z łososia. Dajemy kawałki papryki i pora. Posypujemy pomidorami z czarnuszką i czosnkiem niedźwiedzim , wkładamy do piekarnika na ok 20 min .Z początku nakrywamy folia aluminiowa po ok 10 min usuwamy folię aby rybka przypiekła się .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

emeslive 08.02.2013 11:53
Iwo, uzupełnij proszę przepis - w spisie składników brak łososia.
Monika58 06.02.2013 14:08
smacznie wyglada
aisoglam 06.02.2013 12:35
Bardzo apetycznie podana ryba :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak