Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łosoś z salsą truskawkową

3.0
(15)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

łosoś 30 dag
olej 2 łyżki
sos sojowy 2 łyżki
sok z cytryny 2 łyżki
salsa
truskawki świeże 20 dag
sok z cytryny 2 łyżki
Imbir mielony Prymat 1/2 łyżki
bazylia 10 lisci

Przepis i sposób przygotowania na: Łosoś z salsą truskawkową

Marynata: wszystkie składniki wymieszać. Łososia przekroić na 2 kawałki i włożyć do marynaty. Odstawić do lodówki na ok pół godziny.

Salsa: Truskawki umyć (2-3 odłożyć do dekoracji) i pokroić w kosteczkę. Listki bazylii umyć i posiekać. Wszystkie składniki marynaty wymieszać.

Łososia zawinąć w folię i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok 20 minut. Gdy będzie upieczony, wyjąć na talerz, podać z salsą i odłożonymi truskawkami. Posypać świeżo zmielonym pieprzem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

AURELKA 21.07.2013 16:22
ciekawe połączenie smaków
rjustysia 05.07.2013 23:17
Rewelacja!
ssylwiaa 19.06.2013 09:49
nigdy nie miałam okazji spróbować łososia w takiej wersji ;)
Ola1984 19.06.2013 07:26
Lubię takie ciekawe połączenia smaków. Owoce i ryba to wciąż jedno z bardziej kontrowersyjnych połączeń, ale bardzo smaczne :)
aisoglam 18.06.2013 23:05
Pysznie i odważnie :)
2milutka 18.06.2013 22:02
robiłam raz i połączenie świetne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak