Łosoś z grilla w folii

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

gniazd

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

gniazda

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łosoś filet

  • czosnek

    4-5 ząbków
  • koperek

  • masło

  • sól

  • pieprz

  • folia aluminiowa

  • cytryna

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filet z łososia kroimy w paski.

Każdy kawałek skrapiamy sokiem z cytryny, posypujemy siekanym koperkiem, solą, pieprzem i wyciśniętym przez praskę czosnkiem i kładziemy strużkę masła.

Zawijamy w folię aluminiową i grillujemy po kilka minut z obu stron.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Małgorzata106 23.10.2011 10:43
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat