Łosoś w papilotach i trzech sosach

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łosoś

    4 kawałki
  • oliwa

    1 łyżka
  • cytryna

  • zielony sos:

  • pietruszka

    pół pęczka
  • cebula dymka ze szczypiorkiem

    1 szt
  • kapary

    1 łyżka
  • oliwa

    2 łyżki
  • musztarda

    pół łyżeczki
  • jogurt gęsty

  • koperek

  • sos z zielonego groszku:

  • bazylia

    6 gałązek
  • oliwa

    1 łyżka
  • zielony groszek

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filety łososia smarujemy oliwą, spryskujemy sokiem z cytryny i doprawiamy sola i pieprzem. Każdy kawałek zawijamy szczelnie w folię aluminiową. Pieczemy 15-20 minut w 200stopniach.

Składniki każdego z sosów miksujemy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
dorota20w 28.11.2013 22:56
dziękuję :)
Klausia 08.11.2013 17:26
piękne zdjęcie :)
dorota20w 01.08.2013 10:27
dziekuję :)
misia53 23.06.2013 14:11
dostojny łosoś wygląda znakomicie
IZABELA29 23.06.2013 09:46
jak wystanie
Sylwia26 04.06.2013 18:09
ślinka leci
dorota20w 14.12.2011 16:59
dziekuję
adam1f 13.12.2011 23:34
dobre
novita23 04.05.2011 12:41
wow super
anocek 18.04.2011 23:16
super!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat