Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łosoś smażony

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

łosoś filet
Pieprz kolorowy Prymat w młynku
Sól himalajska różowa drobnoziarnista jodowana Prymat
cytryna 0,5 sztuki
masło klarowane

Przepis i sposób przygotowania na: Łosoś smażony

Łososia porcjujemy, panierujemy w pieprzu kolorowym i soli himalajskiej. Na patelni rozgrzewamy masło klarowane. Smażymy łososia najpierw z jednej strony (na tej bez skóry, jeśli ją ma,chwilę) a potem na drugiej stronie kładąc plasterek cytryny na każdym kawałku, jeśli filety są grube, przykrywamy patelnię przykrywką na minutę i zabieramy łososia z patelni żeby mięso nie zaczęło się kruszyć.
Podajemy z cytryną z którą się smażył, pieczonymi ziemniaczkami i surówką z kiszonej kapusty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia56 18.01.2016 11:12
Pyszna rybka;)
ilka01 14.01.2016 21:10
super pmysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak