Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łosoś polany bazylią

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Sałatka

sałata lodowa 1/2 sztuka
łosoś wędzony plastry 4 sztuka
ogórek 1 sztuka
sól do smaku
pieprz do smaku

Sos

majonez 1 łyżka
jogurt naturalny 2 łyżka
bazylia świeża 1 pęczek
czosnek 2 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Łosoś polany bazylią

Kroki postępowania

1
Sałatę lodową rwiemy na nieduże cząstki i umieszczamy w dużej misce.
Krok 1 - Łosoś polany bazylią  foto
2
Wędzonego łososia kroimy w niedużą kostkę i dodajemy do miski.
Krok 2 - Łosoś polany bazylią  foto
3
Świeżego ogórka obieramy ze skórki. Następnie przecinamy na pół i kroimy w średniej wielkości pół talarki.
Krok 3 - Łosoś polany bazylią  foto
4
W osobnej misce przygotowujemy sos. Łączymy ze sobą majonez i jogurt naturalny i dokładamy do nich świeżą bazylię i oczyszczone ząbki czosnku. Następnie blendujemy na drobną masę (sos) i polewamy nim składniki.
Krok 4 - Łosoś polany bazylią  foto
5
Tak przygotowane składniki doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Krok 5 - Łosoś polany bazylią  foto
6
Całość dokładnie mieszamy i odstawiamy do lodówki, aby się schłodziła. Jemy jako przystawkę.
Krok 6 - Łosoś polany bazylią  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 22.04.2016 14:13
ciekaw danie
Bernadeta1 17.09.2015 17:31
na pewno smaczny i aromatyczny
Adamorek 17.09.2015 14:18
dobry aromat dzięki niej zyska

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak