Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łosoś pod pierzynką

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Składniki podstawowe

łosoś filet 2 szt., po około 150 g każdy

Dodatkowo

por 2 duże
oliwa 2 łyżki + do posmarowania folii
cytryna 4 plastry
natka pietruszki 2 łyżki, drobno posiekana
szczypiorek łyżki, drobno posiekany
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
śmietana 30% 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Łosoś pod pierzynką

Pory kroję w półplasterki, podsmażam na oliwie około 8 min., aż zmiękną. Doprawiam solą i pieprzem.
Z folii aluminiowej wycinam dwa kawałki (nieco większe od łososia - aby można było szczelnie je zawinąć), smaruję oliwą. Następnie układam plastry cytryny, rybę, pora i zioła. Na wierzch nakładam śmietanę (na każdy kawałek - po 2 łyżki).
Łososia zawijam w folię, piekę 12 minut w 220 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 30.03.2017 08:50
smaczna rybka
jejkuchnia 29.03.2017 09:50
Dziękuję. :)
wyattearp 27.03.2017 20:25
zdrowe danie :)
adelajda 27.03.2017 14:16
dobra rybka
Renataj 26.03.2017 22:24
Apetyczny i zdrowy posiłek:)
mirosława4 26.03.2017 19:20
smaczna i zdrowa rybka
Aleksandra/Olcia 26.03.2017 18:49
aromatyczna rybka
anka1988 26.03.2017 18:26
wspaniale przyrządzona rybka
mikrusiak 26.03.2017 18:13
wygląda pysznie :) uhm... ;P
Stenka 26.03.2017 17:38
smaczne danie
Bożena Matuszczyk 26.03.2017 16:28
Pychotka ;)
Janina 26.03.2017 14:49
Fajna rybka;))
AZgotuj 26.03.2017 14:34
wspaniała ryba!:)
cukiereczek 26.03.2017 14:22
dla smakoszy łososia Pycha
Ania321 26.03.2017 13:59
Zjadłabym z przyjemnością :)
Ola1984 26.03.2017 13:14
Pyszne danie :) Uwielbiam łososia :)
dodi 26.03.2017 12:42
apetycznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak