Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

Łosoś po śródziemnomorsku

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

oliwa
1 łyżka
cebula
1 szt
papryka zielona
1 szt
papryka czerwona
1 szt
filet z łososia
600 g
pomidory
3 szt
ząbek czosnku
2 szt
ocet balsamiczny
2 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat
1-2 szt
Sklep Prymat
koperek
1 łyżka
Sklep Prymat
bazylia świeża
6 listków
sól
Sklep Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Łosoś po śródziemnomorsku

Rozgrzać piekarnik do 190stc. Lekko natłuścić płytką formę do pieczenia. Rozgrzać oliwę na patelni i podsmażyć cebulę oraz paprykę, aż będą miękkie. Ułożyć rybę w formie i przykryć warstwą pozostałych składników, także cebulą i papryka. Doprawić. Skropić całość z wierzchu oliwą i przykryć folią. Piec 20 minut w formie ustawionej pośrodku piekarnika, dopóki ryba nie będzie miękka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak