Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łosoś po śródziemnomorsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

oliwa 1 łyżka
cebula 1 szt
papryka zielona 1 szt
papryka czerwona 1 szt
filet z łososia 600 g
pomidory 3 szt
ząbek czosnku 2 szt
ocet balsamiczny 2 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat 1-2 szt
koperek 1 łyżka
bazylia świeża 6 listków
sól
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Łosoś po śródziemnomorsku

Rozgrzać piekarnik do 190stc. Lekko natłuścić płytką formę do pieczenia. Rozgrzać oliwę na patelni i podsmażyć cebulę oraz paprykę, aż będą miękkie. Ułożyć rybę w formie i przykryć warstwą pozostałych składników, także cebulą i papryka. Doprawić. Skropić całość z wierzchu oliwą i przykryć folią. Piec 20 minut w formie ustawionej pośrodku piekarnika, dopóki ryba nie będzie miękka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak