Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łosoś pieczony z tymiankiem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

łosoś
czosnek 3 ząbki
cytryna

Przepis i sposób przygotowania na: Łosoś pieczony z tymiankiem

1. Rybę myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym. Następnie obficie skrapiamy sokiem z cytryny, solimy i pieprzymy.

2.Czosnek obieramy i kroimy w plasterki

3.Całą rybę nacinamy równolegle, tak by w powstałe kieszenie móc włożyć plasterki czosnku i gałązki świeżego tymianku, uważając by nie przeciąć skóry. Wkładamy do rękawa, i pieczemy w temp. 180C przez ok. 20-30min.

4.Podajemy z młodymi ziemniaczkami i koperkiem.

Po więcej przepisów, nie tylko kulinarnych, zapraszam na http://gotujzkodeksem.wordpress.com/

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Lis 09.09.2013 17:30
Już mi smakuje:)
erym 22.07.2013 11:05
swietny przepis, robie podobnie!
Megg 20.07.2013 21:32
uwielbiam łososia, pycha
Adamorek 20.07.2013 13:42
pysznie wygląda ta ryba
w mojej kuchni 20.07.2013 11:51
pysznie doprawione danie...
Bernadeta1 20.07.2013 11:46
ale pyszne jedzonko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak