Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łosoś Norweski

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z łososia 4 sztuki
krakersy 10 sztuk
Pieprz czarny mielony Prymat 1 do smaku
sok z cytryny 2 łyżeczki
koperek 2 łyżeczki
olej słonecznikowy 3 łyżki
cukier 0,5 łyżeczki

Porada

Łosoś jest jeszcze lepszy jeżeli dłużej postoi w lodówce.

Przepis i sposób przygotowania na: Łosoś Norweski

Łososia podzielić na małe kawałki.
Koperek wymieszać z olejem, sokiem z cytryny, cukrem, pieprzem i solą.
Dodać kawałki łososia, wszystko razem wymieszać. Zawinąć w złotka. Odstawić na noc do lodówki.
Następnego dnia, poukładać na słonych krakersach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak