Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łosoś gotowany na parze

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

łosoś 4 dzwonka
cytryna 1 sztuka
serek topiony 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Łosoś gotowany na parze

Składniki:
- 4 dzwonka z łososia
- 1 cytryna
- sól,

Łososia przyprawiamy solą, obkładamy plastrami cytryny i zawijamy w folię aluminiową.
Gotujemy na parze 30 minut.

Sos:
- 0,5 l wody
- kostka bulionowa warzywna
- 4 trójkątnych serków śmietankowych
- 2 łyżki mąki
- 2 łyżeczki musztardy ostrej
- 1 łyżeczka cukru
- 1 łyżeczka koperku (świeży lub mrożony)
- 1 łyżeczka pietruszki

Wodę zagotowujemy z kostką bulionową i z serkami topionymi. Dodajemy mąkę, musztardę i cukier. Miksujemy blenderem i gotujemy ok. 3 minut. Po tym czasie dodajemy koperek i pietruszkę, podgrzewamy o 2 minut.
Łososia wykładamy na talerz i polewamy sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 21.06.2014 12:49
apetycznie wygląda
mysza75 11.03.2014 18:28
pyszna rybka lekka
Krystyna32 05.03.2014 12:38
smakowita rybka
Kejti 28.02.2014 10:40
Łosoś-to lubię :-)
DorotaZ 19.02.2014 21:37
Smaczny i zdrowy obiadek:)
Anna169Hosz 18.02.2014 09:45
Propozycja na zdrowy i smaczny obiadek!
Dorian 18.02.2014 08:27
pyszna rybka
Marlenka.S 14.02.2014 18:01
dobry obiadek
jasiek 14.02.2014 17:00
doskonały na piątek
Michał2 14.02.2014 16:17
na parze:) - smacznie:)
patryska76 14.02.2014 16:10
Smaczna rybka ;-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak