Łopatka z ketchupem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łopatka

    1 kg
  • Papryka słodka mielona Prymat

    2 łyżeczki
  • pieprz

  • sos sojowy

    2-3 łyzki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Łopatkę kroimy w plastry. Przyprawiamy papryką, pieprzem, nacieramy sosem sojowym. Odstawiamy na pół godziny do lodówki.
Układamy w naczyniu żaroodpornym i polewamy ketchupem. Pieczemy w temp. 180 st ok 40-50min, aż mięso zmięknie.

Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat