Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łopatka w musztardzie

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Składniki

łopatka wieprzowa 1,5 kg

Marynata

Musztarda sarepska Prymat 3 łyżki
olej sezamowy 3 łyżki
ząbki czosnku 3 sztuki
Pieprz biały mielony Prymat 1 łyzka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
przyprawa do potraw Kucharek do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Łopatka w musztardzie

Kroki postępowania

1
Umyte i osuszone mięso nacieram jedną łyżką musztardy i odstawiam na 2 godziny do lodówki.
Krok 1 - Łopatka w musztardzie foto
2
Resztę musztardy mieszam z przyprawą, olejem, solą, pieprzem i czosnkiem przeciśniętym przez praskę.
Krok 2 - Łopatka w musztardzie foto
3
Mięso zwijam, smaruję musztardą z przyprawami,
Krok 3 - Łopatka w musztardzie foto
4
przekładam do rękawa do pieczenia i piekę przez 90-120 minut w temperaturze 180-190 °C. Upieczone odstawiam by całkowicie wystygło.
Krok 4 - Łopatka w musztardzie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Futka 15.01.2015 09:24
Przepyszna łopatka! :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak