Lody agrestowe

Lody agrestowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 1 szkl śmietanki kremówki

  • 1 szkl. cukru

  • agrest

    1/3 kg
  • żółtka

    2 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Obrany i opłukany agrest rozgotowujemy z odrobiną wody i połową cukru. Studzimy. Jaja sparzamy, oddzielamy żółtka od białek. Żółtka ucieramy z drugą połową, cukru na puszystą masę. Ubitą śmietankę kremówkę delikatnie łączymy z masą jajeczną, a następnie ze zmiksowaną masą owocową. Masę przekładamy do plastikowego naczynia i wstawiamy do zamrażalnika na kilka godzin.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat