Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lizaki z galaretki

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

galaretka wiśniowa 1 opakowanie
galaretka pomarańczowa 1 opakowanie
woda 2 szklanki
patyczki do lizaków 12 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Lizaki z galaretki

Zagotować 0,5 l wody (2 szklanki).
Połowę odlać do innego naczynia i rozpuścić w nim zawartość torebki z galaretką wiśniową. Dokładnie wymieszać aż do całkowitego rozpuszczenia.
Galaretkę wlać do płaskiego naczynia i pozostawić w chłodnym miejscu do stężenia.
To samo zrobić z drugą galaretką.
Gdy galaretki stężeją należy pociąć je w drobne kostki i wymieszać 2 kolory w jednym naczyniu.
Włożyć na kilka sekund do mikrofalówki, aż galaretka troszeczkę się rozpuści i „puści sok”, wymieszać i pozostawić do ponownego stężenia.
Tak przygotowana galaretkę pociąć na mniejsze prostokąty i ponabijać na patyczki do lizaków. Gotowe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

foczka-ks 21.06.2015 23:18
ciekawe lizaki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak