Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Letnia zupa z bukietem warzyw

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka 300 g
kalarepa 1 sztuka
seler naciowy 1/2
seler korzeniowy 1 sztuka
seler nać 1 sztuka
pietruszka korzeń 3 sztuki
natka pietruszki 3 sztuki
marchew 4 sztuki
cieciorka 100 g
pieprz syczuański 10 ziaren
ziele angielskie 4 ziarna
Pieprz czarny Prymat w młynku do smaku
sos sojowy 2 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat 2 liście
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Letnia zupa z bukietem warzyw

Do gotującej się wody wrzucamy: żeberka, pokrojony w kostkę seler naciowy, marchewki w plasterkach, seler, pietruszkę. Natki z selera oraz pietruszki łamiemy na pół i przewiązujemy białą bawełnianą nitką, dodajemy do zupy. Zaraz po wrzuceniu warzyw możemy zupę doprawić przyprawami oraz sosem sojowym. Gotujemy na wolnym ogniu pod przykryciem przez około 1,5 godziny, co jakiś czas mieszając. Na 30 minut przed końcem gotowania wrzucamy pokrojoną w półokręgi kalarepkę. Po ugotowaniu zielone natki wyrzucamy i dodajemy cieciorkę.
SMACZNEGO !

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ankaryba 09.12.2013 08:50
taka jest najlepsza :-)
meg1984 10.07.2013 23:04
idealna na teraz:)
Sylwia26 24.06.2013 19:23
apetycznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak