Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Letnia zupa jarzynowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki młode 5 szt
marchewka 2 szt
seler korzeniowy średniej wielkości 1/8 szt
pietruszka 1 szt
fasolka szparagowa 10 dkg
zielony groszek 10 dkg
pomidor 1-2 szt
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
kasza manna 2 łyżki
natka pietruszki
koperek

Przepis i sposób przygotowania na: Letnia zupa jarzynowa

Do 2 litrów wody wrzucić kostkę warzywną zagotować .Marchewkę , ziemniaki ,pietruszkę , żółtą fasolkę szparagową i kawałek selera umyć, obrać , pokroić i wrzucić do rosołu warzywnego , ugotować. Pomidor sparzyć i obrać ze skórki. Pod koniec gotowania wrzucić 2 łyżki kaszy manny , pomidor pokrojony w kostkę i zielony groszek i jeszcze gotować ok. 10 minut . Zupę przyprawić solą , pieprzem , dodać świeży koperek i wylewać na talerze . Przybrać zieloną pietruszką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 07.07.2014 21:53
Widać, że jest smaczna.
Jodaj 07.07.2014 07:44
bardzo fajna zupka :)
ben-ka 05.07.2014 22:53
Wolę zupkę jarzynową na mięsku,może to być kurczaczek:)
Sroczka 05.07.2014 21:21
Przepyszna zupka, lubię takie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak