Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Letnia galaretka warzywna

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

groszek zielony 1/2 szklanki
rzodkiewki 1/2 pęczka
pomidorki cherry 10 szt
jajko 3 szt
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat
natka pietruszki
kalafior 1/4 szt
żeletyna
bulion warzywny

Przepis i sposób przygotowania na: Letnia galaretka warzywna

Groszek zielony młody i pokrojona rzodkiewkę blanszujemy. Kalafior kroimy w mniejsze różyczki i gotujemy w osolonej wodzie. Pomidorki myjemy kroimy na pół. Jajka gotujemy na twardo zimne kroimy w kostkę. Robimy bulion warzywny może być z kostki ok 1 litr. Żelatynę rozpuszczamy w 1/2 szklance ciepłej wody i dodajemy do bulionu- mieszamy. Do foremek wkładamy warzywa , kawałki jajek posiekana natkę i pieprz kolorowy grubo mielony. Zalewamy bulionem z żelatyną i odstawiamy do lodówki. Podajemy z sokiem z cytryny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

paulina2157 04.07.2013 14:39
wygląda jak owocowa
Ola1984 04.07.2013 13:04
Fajna galareta :) Bardzo letnie i efektowne zdjęcie :)
bogusia19 04.07.2013 11:22
przepysznie wyglada
Mniam 04.07.2013 10:50
Coś lekkiego na letni dni.
dodi 04.07.2013 10:46
świetny pomysł
IwonaDD 04.07.2013 09:32
najbardziej mnie interesuje ta żelatyna, któryś raz czytam przepis i dalej nie wiem ile tej żelatyny ?
joanna30 04.07.2013 08:43
Pyszna na lato. Poproszę o kawałeczek ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak