Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Letni obiadek z bobu i ryżu

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bób 1 szklanka
ryż 1 woreczek
kiełbasa wiejska 15 dag
natka pietruszki
Pieprz biały mielony Prymat
Kucharek przyprawa uniwersalna
cebula 1/2 szt
czosnek 1 ząbek
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Letni obiadek z bobu i ryżu

Ryż gotujemy w wodzie z dodatkiem przyprawy uniwersalnej do smaku Po ugotowaniu odstawiamy i wyciągamy z woreczka. Kiełbaskę wędzoną kroimy w cienkie plasterki. Cebulę obieramy i siekamy. Czosnek siekamy. Bób gotujemy w wodzie z dodatkiem soli i ząbku czosnku do smaku. Ugotowany bób odcedzamy. Na patelni teflonowej podsmażamy kiełbaskę bez tłuszczu , aby kiełbaska wytopiła się. Dodajemy posiekany czosnek i cebulkę Jeżeli kiełbasa nie była mocno tłusta to można dodać odrobinę masła. Podsmażamy cebulkę z czosnki. dodajemy ugotowany bób -smażymy chwilę. Dodajemy ryż.Mieszamy doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Pod koniec dodajemy posiekaną natkę pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Megg 21.07.2013 14:04
wspaniały obiadek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak