Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Leśny deser z tapioki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

tapioka 50 g
stewia 1,5 łyżki
syrop z agawy do smaku
owoce 200 g

Przepis i sposób przygotowania na: Leśny deser z tapioki

Tapiokę zalać zimną wodą i odstawić na noc. Następnego dnia odcedzić na sitku, przełożyć do rondelka, dodać stewię i zalać wodą (ok. 2 szkl.). Gotować cały czas mieszając aż kuleczki staną się szkliste (kilka minut). Dodać owoce i gotować jeszcze chwilę (cały czas mieszając, w przeciwnym razie tapioka się przypali). Przełożyć do pucharków, polać syropem z agawy. Świetnie smakuje zarówno na ciepło, jak i na zimno:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ALAGOR 03.02.2013 23:57
fajny
M. Monroe 17.01.2013 22:16
ciekawie brzmi
cooleczka 14.01.2013 12:04
nigdy nie próbowałam tapioki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak