Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lekko pikantny paprykarz rybno ryżowy

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makrela wędzona 1 sztuka
ryż ugotowany 1 szklanka
marchew 1 sztuka
cebula 2 sztuki
przecier pomidorowy 100 g
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyzeczka
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyzeczka
oliwa
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
Chili pieprz cayenne mielone Prymat
bazylia świeża

Przepis i sposób przygotowania na: Lekko pikantny paprykarz rybno ryżowy

1.Ryż ugotować wg.instrukcji W tym czasie makrelę dokładnie oddzielić od ości.ebulę 1 cebulę(druga odłozyć) obrać i pokroic drobniutko. Podsmażyć na patelni na niewielkiej ilości oliwy.
Dodać obraną, startą na cenkiej tarce marchewkę, wymieszać
2. . Dusić razem, aż warzywa zmiękną. Dodać resztę przypraw oraz koncentrat pomidorowy. Jeszcze chwilę razem smażyć, po czym zdjąć patelnię z ognia. Gdy paprykarz przestugnie , dodac pokrojona w piórka cebule, wymieszac.
3.Składniki wymieszac , przyprawic do smaku przyprawami, udekorowac świeżą bazylia, smacznego:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 07.11.2015 17:44
Nie robiłam takiego
Maridka19 07.11.2015 15:20
Super pomysł :)
RenataZ-et 07.11.2015 13:27
bardzo fajny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak