Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lekka zupa z sercami

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

włoszczyzna
ziemniaki 1/2 kg
serca drobiowe 30 dkg
kasza pęczak 3/4 szkl
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Lekka zupa z sercami

Włoszczyznę (marchewka, pietruszka, seler) trzemy na tarce, resztę (por, zielenina) siekamy, wrzucamy do garnka, zalewamy wodą, zagotowujemy.
Serca gotujemy w osobnym garnku, w osolonej wodzie.
Do wywaru warzywnego dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki, serca i pęczak. Gotujemy do miękkości. Doprawiamy do smaku. Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak