Doradca Smaku logoandPrymat logo
Najlepsze przepisy na grilla SPRAWDŹ

Rubinowy pęczak z długo pieczoną wieprzowiną i rozmarynem

5.0
(14)
Czas
Czas: powyżej 1h
Liczba porcji
Liczba porcji: 3 - 4 os.

Znakomita propozycja obiadowa. Dzięki ugotowaniu kaszy pęczak w soku z buraka uzyskamy przepiękny, rubinowy kolor. Warto przygotować kaszę w taki właśnie sposób - robi wrażenie. Podana z długo gotowaną, rozpływającą się w ustach wieprzową łopatką będzie doskonałym wyborem na sycący, ale i fit obiad.

Składniki:

Składniki:

kasza pęczak
150 gramów
sok z buraków
1 litr
marchewka
100 gramów
pestki słonecznika
50 gramów
pestki dyni
50 gramów
szczypiorek
1 pęczek
Sklep Prymat
łopatka wieprzowa
150-180 gramów
czosnek
3 ząbki
Pieprz czarny mielony Prymat
1 szczypta
Sklep Prymat
rozmaryn
1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Rubinowy pęczak z długo pieczoną wieprzowiną i rozmarynem

 

Pęczak prażymy w 195C do zarumienienia, następnie gotujemy w soku z buraka, aż sok się wchłonie.

Do tak przygotowanej kaszy dodajemy ugotowaną marchewkę mini, uprażone wcześniej pestki oraz posiekany szczypior.

Łopatkę nacieramy czosnkiem i pieprzem. Pieczemy trzy godziny w temperaturze 120C. 

 

Przepis pochodzi od GACA SYSTEM

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak