Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
Składniki:
-
kasza pęczak
150 gramów -
sok z buraków
1 litr -
marchewka
100 gramów -
pestki słonecznika
50 gramów -
pestki dyni
50 gramów -
szczypiorek
1 pęczek -
łopatka wieprzowa
150-180 gramów -
czosnek
3 ząbki -
Pieprz czarny mielony Prymat
1 szczypta -
rozmaryn
1 szczypta
Przepis i sposób przygotowania Rubinowy pęczak z długo pieczoną wieprzowiną i rozmarynem
Pęczak prażymy w 195C do zarumienienia, następnie gotujemy w soku z buraka, aż sok się wchłonie.
Do tak przygotowanej kaszy dodajemy ugotowaną marchewkę mini, uprażone wcześniej pestki oraz posiekany szczypior.
Łopatkę nacieramy czosnkiem i pieprzem. Pieczemy trzy godziny w temperaturze 120C.
Przepis pochodzi od GACA SYSTEM
Komentarze (0)