LEKKA ZUPA Z PORÓW

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kostka rosołowa

    1 SZT
  • DUŻY POR

    2 SZT
  • masło

    5 DAG
  • ziemniaki

    4 SZT
  • SÓL, ŚWIEŻO ZMIELONY PIEPRZ

    DO SMAKU
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

PORY POKROIC W WASKIE PASKI,PODDUSIC NA MASLE. KOSTKĘ ROZPUŚCIĆ W 1 LITRZE WRZĄTKU.ZALAĆ ROSOŁEM PORY I KRÓTKO POGOTOWAC.WLOZYC ZIEMNIAKI POKROJONE W KOSTKĘ.GOTOWAC, AZ ZIEMNIAKI BĘDĄ MIĘKKIE I DOPRAWIĆ SOLĄ I PIEPRZEM

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (18)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
babcia 28.12.2012 18:58
koniecznie muszę zrobić
babcia 28.12.2012 18:58
koniecznie muszę zrobić
Magda60 18.08.2012 22:06
super
Kikiriki 22.04.2012 17:15
fajne
gosia47-47 31.03.2012 07:57
pycha
owocówka 18.12.2011 09:14
mniam
edyta44 03.12.2011 18:37
smaczna wyprobowala
Ewa111 24.10.2011 16:08
szybka ,lekka i smaczna
Edyta31 22.07.2011 22:33
ciekawy przepis
mehia 27.11.2010 16:10
suuper :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat