Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lekka kapustka z indykiem i suszonymi pomidorami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 1/3 głowy
marchewka 1 szt
cebula 1 szt
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
pieprz kulka 4 szt
suszone pomidory 5 szt
olej 1 łyżeczka
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat
indyk 20 dag
Kucharek przyprawa uniwersalna

Przepis i sposób przygotowania na: Lekka kapustka z indykiem i suszonymi pomidorami

Kawałek dowolnego mięsa z indyka gotujemy w wodzie z przyprawą uniwersalną. Kapustę białą kroimy w paseczki marchewkę ścieramy na tarce , gotujemy z liściem laurowym i kulkami pieprzu. Ugotowana kapustę odsączamy. Mięso kroimy w kawałki. Cebulę kroimy w piórka . Na patelni na oleju podsmażamy pokrojone mięso z cebulą. Po kilku minutach dodajemy odcedzoną kapustę i pomidory. Dusimy razem. Doprawiamy pieprzem i przyprawą uniwersalna do smaku.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ElizaT 22.02.2014 19:36
super przepis
cukiereczek 31.01.2013 09:38
na pewno smaczna
SylwiaMagdaSabin 31.01.2013 09:34
warto zrobić taką
Mira85 31.01.2013 08:27
Ciekawy przepis.
Mira85 31.01.2013 08:27
Ciekawy przepis.
Mira85 31.01.2013 08:27
Ciekawy przepis.
iwa643 31.01.2013 07:42
Lekki i smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak