LECZO FIT Z PATELNI ( W ZDROWSZEJ WERSJI )

LECZO FIT Z PATELNI ( W ZDROWSZEJ WERSJI )

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • papryka czerwona

    1 szt.
  • papryka żółta

    1 szt.
  • papryka zielona

    1 szt.
  • czosnek

    2 ząbki
  • por

    ok. 8 cm
  • pieczarki

    4 duże
  • cukinie małe

    ok. 400 gram
  • filet z kurczaka

    3 szt.
  • papryka ostra mielona

    1 łyżeczka
  • sól i pieprz

    do smaku
  • bulion warzywny

    300 ml.
  • przecier pomidorowy

    1 łyżka
  • Pomidory krojone z puszki

    1 puszka
  • cukier brązowy

    1 szczypta
  • liść lubczyku

    3-4 listki
  • natka pietruszki

    3 łyżki ( siekana )
  • olej z pestek winogron

    1.5 łyżeczki
  • ziele angielskie

    3 kulki
  • liść laurowy

    2 listki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - LECZO FIT Z PATELNI ( W ZDROWSZEJ WERSJI )  foto

Składniki przygotować. Papryki, czosnek, pieczarki i cukinię obrać. Paprykę i cukinię pokroić w kostkę ( jeżeli ma pestki to się ich pozbyć ). Pieczarki pokroić w plastry. Filety umyć, osuszyć i pokroić w kostkę, doprawić ostrą papryką. Pora drobno posiekać.
Krok 2 - LECZO FIT Z PATELNI ( W ZDROWSZEJ WERSJI )  foto
Na dużej i głębokiej patelni rozgrzać olej z pestek winogron. Wrzucić pora i posiekany czosnek. Chwilę smażyć.
Krok 3 - LECZO FIT Z PATELNI ( W ZDROWSZEJ WERSJI )  foto
Po chwili wrzucić papryki i pieczarki. Podsmażyć. Zalać połową bulionu, dodać ziele angielskie i liście laurowe, i gotować na średnim ogniu, aż papryka lekko zmięknie.
Krok 4 - LECZO FIT Z PATELNI ( W ZDROWSZEJ WERSJI )  foto
Dodać filety i wymieszać.
Krok 5 - LECZO FIT Z PATELNI ( W ZDROWSZEJ WERSJI )  foto
Kiedy mięso będzie miękkie dodać cukinię. Zalać resztą bulionu i wymieszać.
Krok 6 - LECZO FIT Z PATELNI ( W ZDROWSZEJ WERSJI )  foto
Pomidory przelać do miski i zmiksować blenderem na gładką masę. Wlać do leczo, dodać przecier i wymieszać. Gotować ok,. 30-40 min., aż cukinia będzie miękka. Na koniec doprawić solą, pieprzem, cukrem brązowym oraz natką pietruszki i posiekaną magii.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Aneta2708

14.01.2019 17:44
A czy takie leczo można zagotować w sloikach ???

Klausia

26.09.2016 20:35
Super przepis

Poison1988

04.11.2015 08:02
pyszne to leczo i rewelacyjne zdjęcie :)

iziona

03.11.2015 17:09
Bardzo apetycznie wyglada

sylwia_sl

03.11.2015 14:32
zjadłabym ze smakim :)

Benita

03.11.2015 13:34
Leczo na 5+

czekoladka_m

03.11.2015 13:21
Bardzo fajny przepis i niezwykle apetyczne zdjęcia;))

Aleksandra/Olcia

03.11.2015 12:09
to coś dla mnie! :-D

Ola1984

03.11.2015 12:09
Takie leczo robię ostatnio bardzo często :) Uwielbiam.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat