Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

lasagne

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

skłądniki

makaro do lasane
mięso mielone 1 kg
cebula 1 szt
czosnek 3 ząbki
olej do smażenia
pomidory krojone z puszki
ser żółty
sos beszamewy (1 łyżka masła, łyżka mąki, mleko)

przyprawy:

sól do smaku
Majeranek suszony Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
oregano

Przepis i sposób przygotowania na: lasagne

Kroki postępowania

1
Cebulę i czosnek drobno kroimy i smażymy na oleju. Następnie dodajemy mięso i również smażymy. Doprawiamy solą, pieprzem, majerankiem i oregano i chwilę smażymy
Krok 1 - lasagne foto
2
Następnie dodajemy pomidory z puszki i również chwilę smażymy
Krok 2 - lasagne foto
3
W garnku robimy sos beszamelowy: 1 łyżkę masła rozpuszczamy i dodajemy 1 łyżkę mąki. Mieszamy i co chwilę dodajemy odrobinę mleka, żeby sos był rzadki.
Krok 3 - lasagne foto
4
Na blaszce układamy kolejno warstwy: makaron, mięso, ser, makaron, mięso, ser, sos beszamelowy, ser.
Krok 4 - lasagne foto
5
wkładamy do piekarnika na 40 min i pieczemy w temp. 200 stopni. Smacznego
Krok 5 - lasagne foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 06.03.2015 08:13
bardzo dobra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak