lasagne

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

skłądniki

  • makaro do lasane

  • mięso mielone

    1 kg
  • cebula

    1 szt
  • czosnek

    3 ząbki
  • olej do smażenia

  • pomidory krojone z puszki

  • ser żółty

  • sos beszamewy (1 łyżka masła, łyżka mąki, mleko)

przyprawy:

  • sól do smaku

  • Majeranek suszony Prymat

  • Pieprz czarny mielony Prymat

  • oregano

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - lasagne foto
Cebulę i czosnek drobno kroimy i smażymy na oleju. Następnie dodajemy mięso i również smażymy. Doprawiamy solą, pieprzem, majerankiem i oregano i chwilę smażymy
Krok 2 - lasagne foto
Następnie dodajemy pomidory z puszki i również chwilę smażymy
Krok 3 - lasagne foto
W garnku robimy sos beszamelowy: 1 łyżkę masła rozpuszczamy i dodajemy 1 łyżkę mąki. Mieszamy i co chwilę dodajemy odrobinę mleka, żeby sos był rzadki.
Krok 4 - lasagne foto
Na blaszce układamy kolejno warstwy: makaron, mięso, ser, makaron, mięso, ser, sos beszamelowy, ser.
Krok 5 - lasagne foto
wkładamy do piekarnika na 40 min i pieczemy w temp. 200 stopni. Smacznego

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Motorek 06.03.2015 08:13
bardzo dobra

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat