Kwiaty cukinii faszerowane mozarellą, filetem, sosem brazylijskim i warzywami ;

Kwiaty cukinii faszerowane mozarellą, filetem, sosem brazylijskim i warzywami ;

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

ciasto;

  • woda

    50 ml
  • mąka

    2 łyżki
  • sól do smaku

    3 szczypty
  • Gałka muszkatołowa mielona Prymat

    3 szczypty

kwiaty i nadzienie ;

  • cukinia

    6 szt / kwiaty świeże
  • filet z kurczaka

    100 g/ 2 polędwiczki
  • cebula czerwona

    1 szt mała
  • natka pietruszki

    1 łyzka
  • mozarella

    1/2 szt
  • papryka żółta

    1.2 szt
  • sos chili

    1 łyżka
  • sól do smaku

    4 szczypty
  • Gałka muszkatołowa mielona Prymat

    4 szczypty
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Kwiaty cukinii faszerowane mozarellą, filetem, sosem brazylijskim i warzywami ; foto
Fileta i mozarellę kroimy w małą kosteczkę.
Krok 2 - Kwiaty cukinii faszerowane mozarellą, filetem, sosem brazylijskim i warzywami ; foto
Natkę ,cebulkę, paprykę, szatkujemy na drobno , dodajemy do pozostałych składników , do tego sos chilli uzyłam brazylijskiego i wszystko mieszamy, doprawiamy na koniec próbując czy jest wystarczająco ostre.
Krok 3 - Kwiaty cukinii faszerowane mozarellą, filetem, sosem brazylijskim i warzywami ; foto
Kwiaty myjemy i osuszamy, usuwamy pączek ze środka .Najlepiej użyć rozkwitnietych .
Krok 4 - Kwiaty cukinii faszerowane mozarellą, filetem, sosem brazylijskim i warzywami ; foto
Z farszu robimy małe kuleczki by łatwiej nadziewać kwiaty
Krok 5 - Kwiaty cukinii faszerowane mozarellą, filetem, sosem brazylijskim i warzywami ; foto
Do każdego kwiatka wkładamy porcję nadzienia , zostawiamy na chwilkę one same zaczną się zamykać, tak jest o wiele łatwiej.
Krok 6 - Kwiaty cukinii faszerowane mozarellą, filetem, sosem brazylijskim i warzywami ; foto
Z podanych składników na ciasto, mieszamy wszystko razem do uzyskania konsystencji ciasta nalesnikowego, zanurzamy w nim kwiaty i od razu wrzucamy na rozgrzany głęboki tłuszcz, smażymy 2 min z każdej strony. Odsączamy na ręczniku kuchennym i podajemy z pikantnym sosem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
mufinka79 02.07.2014 14:06
Pyszności - super przystawka :)
BernadettaP 01.07.2014 23:12
Ale pyszności tutaj podają :)
migotka28 01.07.2014 22:08
wygląda smakowicie w tym roku wykorzystam tez swoje cukiniowe kwiatki
wwwiolka 01.07.2014 19:32
Bardzo fajny przepis.
kasienka23 01.07.2014 19:10
pyszne danie!
Olga_SK 01.07.2014 18:58
Bardzo pomysłowe :)
kuklik 01.07.2014 18:28
jeszcze takich kwiatów nie jadłam
Joannasz3190 01.07.2014 17:54
Super danie :)
Lis 01.07.2014 17:15
Super pomysł:)
votus 01.07.2014 16:20
bardzo smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat