Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kwasówka smołdzińska

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bulion na żeberkach 500 ml
bulion warzywny 500 ml
kwas z kapusty 500 ml
grzyby suszone 30 g
masło 1 łyżka
mąka 1 łyżka
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Kwasówka smołdzińska

Grzyby myjemy ,zalewamy wodą ,moczymy przez noc ,a następnie gotujemy w wodzie w której się moczyły ,do miękkości. Grzyby wyciągamy ,kroimy ,wrzucamy do gorącego bulionu mięsno-warzywnego i soku z kapusty. Dolewamy wywar z grzybów. Zagotowujemy i zagęszczamy zasmażką z mąki i masła. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z ziemniakami pokrojonymi w kostkę ,ugotowanymi osobno.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 10.11.2014 13:23
nigdy takiej nie jadłam ;)
marcia7 10.11.2014 12:40
ciekawa zupa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak