Chłopskie jadło – kaszanka z patelni z rydzami i piklami

Chłopskie jadło – kaszanka z patelni z rydzami i piklami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Lista składników

  • kaszanka

    4 szt. (średniej wielkości)
  • cebula biała

    2 szt. (dużej wielkości)
  • olej rzepakowy

    2 łyżki
  • rydze

    200 g (mogą być mrożone)
  • masło

    2 łyżki
  • Pieprz czarny mielony Prymat

  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Dodatki

  • ogóreczki konserwowe

  • krem chrzanowy Smak

  • ćwikła z chrzanem Smak

  • Musztarda rosyjska Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Chłopskie jadło – kaszanka z patelni z rydzami i piklami foto
Przygotowujemy składniki.
Krok 2 - Chłopskie jadło – kaszanka z patelni z rydzami i piklami foto
Cebule obieramy i kroimy w piórka.
Krok 3 - Chłopskie jadło – kaszanka z patelni z rydzami i piklami foto
Przygotowujemy patelnię – wykładamy masło i na rozgrzanej patelni przesmażamy umyte uprzednio rydze, doprawiamy je solą i pieprzem.
Krok 4 - Chłopskie jadło – kaszanka z patelni z rydzami i piklami foto
Na drugiej patelni rumienimy cebulę, a następnie smażymy pokrojoną w grube plastry kaszankę.
Krok 5 - Chłopskie jadło – kaszanka z patelni z rydzami i piklami foto
Kaszankę podajemy z rydzami usmażonymi na maśle, musztardą, chrzanem, ćwikłą i ogóreczkami.
Doradca Smaku
Zamiast oleju rzepakowego można użyć do smażenia oliwy.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat