Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kuskus ze szpinakiem

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szpinak mrożony 1 opakowanie
ser pleśniowy niebieski 2 grubsze plastry
czosnek 4 ząbki
Kucharek przyprawa do potraw
masło 2 łyżki
kasza 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Kuskus ze szpinakiem

Szpinak wyciągnąć na talerzyk 1 godzinę przed gotowaniem.
Masło rozpuścić na patelni i wycisnąć do niego czosnek, chwilkę podsmażać i dodać szpinak. Mieszając, podsmażać około 10 min. W tym czasie zrobić kuskus wg przepisu na opakowaniu. Szpinak po 10 min przyprawić kucharkiem i pieprzem. Dodać ser pleśniowy i gotować do momentu aż się rozpuści. Dodać kuskus i dokładnie wymieszać. Zdjąć z ognia i można jeść :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 26.03.2013 18:12
tak nie robiłam wypróbuję
IZABELA29 18.11.2012 10:09
przyznam się nie jadłam takiego połączenia ale na pewno bym się skusiła
jozefinach 21.10.2012 16:33
Uwielbiam szpinak.
Silver Teaspoon 21.10.2012 10:58
ciekawy przepis
Monika-twin 21.10.2012 05:55
ze szpinakiem i serem-bardzo fajne
Zdzisław 20.10.2012 21:25
szpinak lubie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak