Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurki z fasolką szparagową

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kurki 15 dag
fasolka szparagowa 1/2 kg
cebula biała 1 szt
masło 2 łyżki
tymianek 1/2 łyżeczki
mąka ziemniaczana 1 łyżeczka
czosnek 1 ząbek
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Kurki z fasolką szparagową

Kroki postępowania

1
Wykonanie:
Kurki opłukać, zalać czysta wodą i moczyć przez kilka godzin lub pozostawić na noc.
Krok 1 - Kurki z fasolką szparagową foto
2
Natomiast kurki świeże smażyć bezpośrednio. Fasolkę umyć, zalać ½ litra osolonej wody i gotować 15 minut. Osaczyć i przelać zimną woda. Cebule i czosnek obrać, posiekać i podsmażyć na jednej łyżce masła, dodać pozostałe masło, kurki i fasolkę.
Krok 2 - Kurki z fasolką szparagową foto
3
Dusić około 20 minut doprawić do smaku solą i pieprzem i tymiankiem. Mąkę ziemniaczaną rozprowadzić w łyżce wody, wlać do potrawy i zagotować.
Krok 3 - Kurki z fasolką szparagową foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 14.08.2016 21:24
ciekawa propozycja
Wacław 26.05.2014 09:46
ciekawa przekąska
halinah 23.05.2014 17:32
pyszne połączenie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak