Kurki marynowane

Kurki marynowane

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kurki

  • woda

    3 szklanka
  • ocet

    1/2 szklanka
  • cukier

    1 łyżeczka
  • sól

    1/2 łyżeczka
  • cebula

    1
  • liście laurowe Prymat

    2
  • ziele angielskie

  • gorczyca

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kurki dokładnie umyć, zalać gorącą wodą i gotować 5 minut. Odcedzić i wystudzić. Przełożyć do słoiczków. Zagotować wodę z octem, pokrojoną w plastry cebulą i przyprawami, przestudzić. Zalać kurki, dokładnie zakręcić. Pasteryzować 10 minut od zagotowania. Wyjąć, odwrócić do góry dnem, zostawić do wystudzenia. Przechowywać w chłodnym i ciemnym miejscu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Anna169Hosz

11.07.2014 11:43
A ja uwielbiam grzyby i zbieranie grzybów, dlatego zazdroszczę:)

Ania84

11.07.2014 08:37
fajne, można wykorzystać do różnych dań

bhb8

11.07.2014 07:10
nie przepadam za grzybami niestety

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat