kurki duszone z koperkiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

gniazd

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

gniazda

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kurki

    700 g
  • drobno pokrojony koperek

    4 łyzki
  • cebula

    1 szt
  • masło

    3 łyzki
  • śmietana

    200 ml
  • sól, pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Grzyby oczyscic umyc osaczyc duze pokroic na kawłki,małe zostawic całe.Posiekana cebule przesmazyc nie rumieniac,Dodac grzyby i dusic pod przykryciem 40 minut,dosypujac po 10 minutach polowe koperku.Gdy grzyby beda miekkie,wlac smietane i przyprawic sola i pieprzem.Posypac reszta koperku,Podajemy na goraco.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat