Kurczakowe kotlety czosnkowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pojedyńcza pierś z kurczaka

    1 szt
  • suszony czosnek w płatkach

    1 łyżeczka
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    6 łyżek
  • Papryka słodka mielona Prymat

  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pierś z kurczaka płuczemy, przekrawamy w poprzek (tak, żeby otrzymać 2 kotlety). Nie rozbijamy. Czosnek mieszamy z bułką, papryką i solą. Pierś moczymy w wodzie, następnie kładziemy na panierkę i mocno ją dociskamy do mięsa z obu stron. Smażymy na mocno rozgrzanym oleju po 3 minuty z każdej strony.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
krokodyl 29.06.2012 08:56
smaczne to :)
koala 23.05.2012 15:17
wyglądają b.apetycznie
Renata16 20.04.2012 11:18
już mi ślinka cieknie
katoda 24.03.2011 22:39
Niska kaloryczność? Przy smażonym mięsku chyba nie...

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat