Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak z wykałaczki

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filety z kurczaka 2 szt
olej 1 łyżka
sos sojowy 4 łyżki
oliwa 4 łyżki
czosnek 2 ząbki
miód 1 łyżka
Imbir mielony Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak z wykałaczki

Kroki postępowania

1
Czosnek przeciskamy przez praskę, dodajemy do niego imbir,miód, sos sojowy i oliwę – mieszamy do uzyskania gładkiej marynaty. Piersi z kurczaka kroimy w nie duże paseczki, wkładamy je do marynaty. Wkładamy do lodówki na 2-3 godziny.
Krok 1 - Kurczak z wykałaczki foto
2
Paski zabejcowanego kurczaka nabijamy na wykałaczki (wykałaczki moczymy w wodzie, to zapobiegnie przypaleniu).
Krok 2 - Kurczak z wykałaczki foto
3
Na patelni rozgrzewamy łyżkę oleju i smażymy kurczaczki. Można upiec w piekarniku temperatura 180 stopni ok 20-25 minut.

Smacznego!!!
Krok 3 - Kurczak z wykałaczki foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Lidzia 12.02.2014 16:44
Wypróbowałam. Piekłam w piekarniku. Bardzo smaczne.
Renata9 12.02.2014 07:39
pomysłowe kurczaczki
EWI 11.02.2014 22:37
wyglądają pysznie
agnieszka131919 11.02.2014 21:51
fajny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak