Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak z patisonem

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pałki z kurczaka 4 szt.
cebula czerwona 1 szt.
patison 1 szt.
marchew 1 szt.
oliwa 1 łyżeczka
sól
czosnek 1 ząbek
Majeranek suszony Prymat 1/2 łyżeczka
bazylia 1/2 łyżeczka
Papryka słodka mielona Prymat 1/2 łyżeczka
Kucharek przyprawa uniwersalna 1/2 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak z patisonem

Kroki postępowania

1
Na oliwie z oliwek podsmażamy pokrojoną w plastry cebulkę i posiekany czosnek.
Krok 1 - Kurczak z patisonem foto
2
Następnie kiedy cebulka się zeszkli dodajemy pokrojoną w paseczki marchewkę i młodego patisona pokrojonego w ósemki.
Krok 2 - Kurczak z patisonem foto
3
Gdy warzywa podduszą się dodajemy ugotowane pałki z kurczaka. Użyłam mięsa, które posłużyło mi wcześniej do sporządzenia wywaru do zupy.
Krok 3 - Kurczak z patisonem foto
4
Dodajemy przyprawy i dusimy jeszcze przez około 15 minut pod przykryciem.

Smacznego :)
Krok 4 - Kurczak z patisonem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaDD 06.11.2013 09:38
pyszne połączenie
Renata 28.08.2013 11:23
ekstra przepis
Lis 28.08.2013 11:17
Ciekawy pomysł na obiad:)
Agnieszka-87-25 28.08.2013 11:16
super przepis
Janina 28.08.2013 09:37
Ciekawy zestaw, smaczne;)
Renata9 28.08.2013 09:05
pyszne jedzonko, bardzo lubię patisony

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak