Kurczak z grejpfrutem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Spora pierś z kurczaka

    1
  • grejpfrut

    3
  • papryka

    1
  • cebula

    1
  • czosnek

    5 ząbków
  • olej

    3 łyżki
  • natka pietruszki

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z grejpfrutów wycisnąć sok i zalać nim pokrojonego w kosteczkę kurczaka odstawiając go w chłodne miejsce na całą noc. Następnego dnia przyprawić do smaku i dodać 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę. Zostawić na pół godziny potem obsmażyć ze wszystkich stron na rozgrzanej patelni z olejem. Kurczaka przełożyć do rondla dodać pokrojoną w kostkę cebulę i paprykę oraz pozostałe 3 ząbki czosnku. Wlać sok z grejpfruta i dusić na małym ogniu do miękkości. Pod koniec dodać natkę pietruszki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Magdalena80 19.07.2011 23:28
pyszności

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat