Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak z dymką

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z kurczak 2 sztuki
cebula dymka ze szczypiorkiem 0,5 pęczka
sos sojowy 3 łyżki
marchewka 1 sztuka
mąka ziemniaczana 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak z dymką

Dwie łyżki sosu sojowego wymieszać z mąką. Piersi pokroić w wąskie paseczki. Wymieszać z sosem i mąką. Odstawić na 1/2 godziny.
Dymkę pokroić na centymetrowe kawałki. Marchewkę obrać i pokroić w cieniutkie patyczki.
Na patelni rozgrzać olej, włożyć kurczaka i marchewkę. Smażyć na dużym ogniu, intensywnie mieszając, przez 2-3 min. Dodać resztę sosu sojowego i dymkę. Zamieszać. Podawać z ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 21.03.2013 01:09
w stylu chińskim z dymką
TEtalicha 20.03.2013 20:28
bardzo smaczny musi byc
Rafał3 20.03.2013 19:56
uwielbiam super i polecam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak