Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak z czekoladą i migdałami

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 200 g
czekolada gorzka 20 g
cebula 1 mała
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat pół łyżeczki
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
chili Prymat szczypta
migdały siekane 10 g

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak z czekoladą i migdałami

Kroki postępowania

1
1. Na patelni należy zeszklić cebulkę, a następnie dodać do niej wcześniej przyprawioną, pokrojoną pierś z kurczaka.
Krok 1 - Kurczak z czekoladą i migdałami foto
2
2. Rozdrabniamy czekoladę.
Krok 2 - Kurczak z czekoladą i migdałami foto
3
3. Czekoladę dodajemy do mięsa i cebulki i dusimy przez około 10 minut.
Krok 3 - Kurczak z czekoladą i migdałami foto
4
4. Po 10 minutach zdejmuję przykrywkę, aby nadmiar sosu odparował.
Krok 4 - Kurczak z czekoladą i migdałami foto
5
5. Swoją wersję kurczaka podaję z brązowym ryżem i wcześniej uprażonymi migdałami.

Życzę smacznego :)
Krok 5 - Kurczak z czekoladą i migdałami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 14.12.2014 08:55
Bardzo apetyczny
as28 13.12.2014 21:01
świetny przepis
Kolorowa 13.12.2014 20:06
fajny przepis :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak