Kurczak w sosie miodowo musztardowym z kaszą w papryce

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki na kurczaka

  • pierś z kurczaka podwójna

    1 szt.
  • miód prawdziwy

    1 1/2 łyżki
  • Musztarda miodowa Prymat

    2 łyżki
  • ketchup pikantny

    1 łyżka
  • sezam

  • sól do smaku

  • pieprz

    do smaku
  • Kurkuma mielona Prymat

    do smaku
  • Czosnek suszony Prymat

    do smaku

Składniki na faszerowaną paprykę

  • kasza

    1/3 szklanki/owsiana
  • kasza orkiszowa

    1/3 szklanki
  • kasza jaglana

    1/3 szklanki
  • włoszczyzna

  • oliwa

    2 łyżki
  • sól do smaku

  • pieprz

    do smaku
  • papryka czerwona

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wykonanie kurczaka:

Mięso myjemy, czyścimy, tniemy na paski. Pozostałe składniki mieszamy, obtaczamy nimi mięso, posypujemy sezamem i odkładamy do lodówki na około jedną godzinę. Pieczemy przez 45 minut w temp. 45 stopni.

Wykonanie:

Kaszę gotujemy 10 minut na półmiękko z pokrojonymi drobno warzywami (ja dodaję marchewkę, pietruszkę i kawałek pora). Odcedzamy, dodajemy oliwę i przyprawy.
Paprykę kroimy na połówki, czyścimy i faszerujemy kaszą.
Pieczemy jednocześnie z mięsem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Bernadeta1 08.01.2016 12:42
smaczny obiadek

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat