Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak w pieczarkach

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka kurczaka 3 szt
pieczarki 500 g
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat 1 łyżka
sól, pieprz
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak w pieczarkach

Z udek ściągam skórę, aby było zdrowiej i mniej kalorycznie. Kurczaki posypujemy przyprawą i obsmażamy z każdej strony na niewielkiej ilości tłuszczu. Następnie podlewamy wodą aby się nie przypaliły i dusimy pod przykryciem ok 20 minut. Pieczarki obieramy i kroimy na plasterki. Pieczarki układamy na kawałkach mięsa, delikatnie solimy i pieprzymy i dusimy do miękkości mięsa i pieczarek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Cranberry 24.01.2014 22:18
Pyszne mięsko
paulina2157 24.01.2014 21:15
proste i pyszne udeczka
Katarzyna54 24.01.2014 20:41
bardzo lubię pieczarki jako dodatek do kurczaka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak