Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak teriyaki

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 2 podwójne
ząbek czosnku 3 szt
Imbir mielony Prymat 1/5 łyżeczki
sos tariyaki 50 ml
sól i pieprz do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak teriyaki

Piersi z kurczaka kroimy w wąskie paski. Nacieramy je solą i pieprzem. Sos teryiaki wlewamy do małej miseczki i dodajemy przeciśnięty przeciśnięty przez praskę czosnek imbir . Całość dokładnie mieszamy . Do marynaty wkładamy kurczaka i odstawiamy go do lodówki na minimum 1 godzinę . Zamarynowane mięso smażymy z każdej strony na rozgrzanej patelni z odrobiną tłuszczu.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak