Przepis dnia III, odc. 51: Kurczak po chińsku z ryżem, zieloną papryką i natką pietruszki

Przepis dnia III, odc. 51: Kurczak po chińsku z ryżem, zieloną papryką i natką pietruszki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka

    400 g
  • Mój przepis na: danie chińskie

    1 opakowanie
  • ryż

    300 g
  • olej

    2 łyżki
  • orzechy nerkowca

    3 łyżki
  • papryka zielona

    1 szt.
  • natka pietruszki

    1 pęczek
  • szczypiorek

  • imbir

    świeży
  • mąka ziemniaczana

  • kapusta pekińska

  • sok z cytryny

  • cukier

  • czosnek granulowany

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Przepis dnia III, odc. 51: Kurczak po chińsku z ryżem, zieloną papryką i natką pietruszki  foto
Przygotować wszystkie składniki.
Krok 2 - Przepis dnia III, odc. 51: Kurczak po chińsku z ryżem, zieloną papryką i natką pietruszki  foto
Kurczak po chińsku:
Mięso z kurczaka pokroić w cienkie paseczki.
Krok 3 - Przepis dnia III, odc. 51: Kurczak po chińsku z ryżem, zieloną papryką i natką pietruszki  foto
Zawartość torebki wsypać do kurczaka, dokładnie wymieszać. Następnie na patelni na 2 łyżkach oleju podsmażyć szczypiorek, dodać mięso z zieloną papryką i podsmażyć.
Krok 4 - Przepis dnia III, odc. 51: Kurczak po chińsku z ryżem, zieloną papryką i natką pietruszki  foto
Dodajemy orzechy nerkowca i smażymy dalej. Na sam koniec dodajemy posiekaną świeżą pietruszkę i zdejmujemy patelnię z ognia.
Krok 5 - Przepis dnia III, odc. 51: Kurczak po chińsku z ryżem, zieloną papryką i natką pietruszki  foto
Sałatka z kapusty pekińskiej:
Do miski wkładamy posiekaną i posoloną kapustę pekińską. Po kilku minutach odciskamy kapustę. Dodajemy pokrojony w paseczki świeży imbir. Wciskamy sok z połowy cytryny, dodajemy 3 łyżeczki cukru.
Krok 6 - Przepis dnia III, odc. 51: Kurczak po chińsku z ryżem, zieloną papryką i natką pietruszki  foto
Dolewamy oliwy z oliwek i doprawiamy czosnkiem granulowanym. Mieszamy wszystko dokładnie.
Krok 7 - Przepis dnia III, odc. 51: Kurczak po chińsku z ryżem, zieloną papryką i natką pietruszki  foto
Smacznego

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat