Kurczak po tajsku z brązowym ryżem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kurczak świeży

  • ryż brązowy

  • limonka

  • sos rybny

  • sos sojowy

  • chili

  • cebula

    1
  • papryka

    1
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

  • Papryka ostra mielona Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

kawałki mięsa z kurczaka marynujemy pół godziny do godziny w przyprawach, wyciskamy sok z limonki i dodajemy sos rybny i sojowy ciemny. Wrzucamy na rozgrzany wok, dodajemy pokrojoną w kostkę czerwoną paprykę i cebulę. W tym samym czasie gotujemy brązowy ryż, na małym ogniu pod przykryciem ok. 30 min. Gotowe :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat