Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak po Ostródzku

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Kurczak po Ostródzku

pałki z kurczaka 10 szt

marynata

rosół drobiowy 1 kostka
olej rzepakowy 100 ml
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
natka pietruszki 1/2 pęczek
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak po Ostródzku

Rosołek drobiowy rozpuścić w 100 ml wody dodać olej rzepakowy .

Dodać przyprawy( paprykę, natkę pietruszki i gałkę muszkatową) wymieszać.

Nacieramy pałki z kurczaka i wkładamy do rękawa do pieczenia, zalewamy pozostałą marynatą , będzie jej odrobinkę tylko. Pieczemy w 200 stopniach koło 60 minut.

Podajemy z ziemniakami z wody i sałatką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak