Kurczak po meksykańsku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pojedyńcza pierś z kurczaka

    1 szt
  • kukurydza

    1/2 puszki
  • średnia czerwona papryka

    1/2 szt
  • marynowana papryczka chilli

    1 szt
  • koncentrat pomidorowy

    2 łyżki
  • mąka

    1 łyżka
  • przyprawa do dań meksykańskich

  • olej do smażenia

  • woda

    300 (wrząca)
  • fasola

    1 puszka
  • Papryka słodka mielona Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pierś kroimy w kostkę, przysmażamy na rozgrzanym oleju (około 5 minut). Zalewamy wodą. Dodajemy fasolę, kukurydzę, pokrojone drobno papryki. Gotujemy przez 5 minut. Dodajemy przyprawy, a na końcu koncentrat pomidorowy i w razie potrzeby zagęszczamy rozprowadzoną w 1/3 szklanki zimnej wody mąką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
caroline1983 28.04.2011 21:38
Ale pyszności i jakie kolorowe :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat