Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak afrykański

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z kurczaka 120 g
masło orzechowe 1-2 łyżki
orzeszki ziemne
Kucharek przyprawa uniwersalna
pieprz
cebul 1 sztuka
kostka rosołowa 1 sztuka
olej arachidowy

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak afrykański

Kroki postępowania

1
Filet z kurczaka przyprawiamy kucharkiem i pieprzem, smarujemy masłem orzechowym. Podgrzewamy patelnie, wlewamy olej arachidowy, podsmażamy na nim kurczaka z obu stron. Wrzucamy orzeszki ziemne. Po ok. 1m wyciągamy kurczaka na talerz.
Krok 1 - Kurczak afrykański foto
2
Do orzeszków wrzucamy posiekaną cebulę, podsmażamy. Zalewamy rozrobioną kostka rosołową, dodajemy kurczaka. Przykrywamy. Dusimy ok. 15 min.
Krok 2 - Kurczak afrykański foto
3
Wyciągamy kurczaka na talerz, polewamy wytworzonym sosem i posypujemy orzeszkami do dekoracji. Smacznego.
Krok 3 - Kurczak afrykański foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ksylwka 22.04.2013 21:28
Lubię masło orzechowe w potrawach, musi być pyszne
Olga_SK 06.04.2013 15:51
uwielbiam masło orzechowe do mięsa!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak