Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak à la strogonow
W niedużym garnku rozpuść masło, wrzuć mięso i posyp przyprawami. Zalej wodą.
Cebulę pokrój w półplasterki i dodaj do reszty. Całość duś pod przykryciem do zmięknięcia cebuli.
Pieczarki pokrój w plasterki i dodaj do reszty. Posyp pieprzem. Całość duś do zmięknięcia pieczarek.
Dodaj przecier pomidorowy i musztardę.
Ogórki pokrój w plastry i dodaj do sosu.
Paprykę pokrój w paski i pod koniec gotowania gulaszu dodaj do reszty i podgrzewaj przez 3 minuty (nie dłużej, aby skórka nie oddzieliła się od papryki).
Po zakończeniu podgrzewania dodaj śmietanę.
Podawaj z pieczywem, ziemniakami, kluskami, ryżem, kaszą, kuskusem lub jako sos do placków czy naleśników.
Smacznego!